Известие

Collapse
No announcement yet.

Не влизат скоростите 156 1.8TS 97'

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не влизат скоростите 156 1.8TS 97'

Здравейте,
    Днес както си карах на един светофар, край, не мога да включа нито една скорост, педала леко халтаеше в горно положение. Угасих колата и без натиснат съединител скоростите влизаха без проблем. Легнах под педалите и намерих скъсан маншон на ябълката която свързва помпата с педала и някаква голяма пружина. Успях с някакви ВИК гумени тампони да направя почти копие на този маншон със втулката вътре, но никакъв ефект, когато натисна педала е доста мек в началото после малко по твърд но не много и пак не мога да вкарам нито една скорост освен задна с хъркане, сякаш не натиска до край а няма луфт. Погледнах спирачната течност и ми се стори че има, но не мога да преценя колко трябва да е нивото.
    Моля за помощ какво да погледна и къде може да е проблема.

Сменяй, ей така става
    http://clubalfaromeo.com/forum/showp...66&postcount=1
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 16:43.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Т.е. трябва да сменя цялата помпа? А пружината за която говоря е тази от зад на педала. Възможно ли е само частта с ябълката на помпата да сменя, между другото при мен тази част е алуминиева, само ябълката е пластмасова.

Comment

Първоначално публикувано от pressys Покажи съобщение
        Т.е. трябва да сменя цялата помпа? А пружината за която говоря е тази от зад на педала. Възможно ли е само частта с ябълката на помпата да сменя, между другото при мен тази част е алуминиева, само ябълката е пластмасова.
        В такъв случай опитай само пружината зад педала, ако счупена, може би тампончето, ако е повредено. Втора употреба пружина щом е счупена, не знам дали има нови. Вероятно самата помпа е здрава. Когато оправиш пружината ще прецениш
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Благодаря, ще опитам първо това.

Comment

Имам пружина за педала.Цена 10лв
            sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
            ALFA ROMEO 2.0JTS ex
            ALFA ROMEO Crosswagon Q4
            Продавам Алфи на части!

Comment

Working...
            X